Rozostavaný dom a pozostatky pôvodného domu na rozľahlom pozemku v prírode na samote v obci Nová Vieska

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária ROMANTICKÉ CHALUPY, s.r.o., ktorá má celkovo 649 realitných ponúk.
ROMANTICKÉ  CHALUPY, s.r.o.
58 900 €
Typ: rodinný dom
Okres: Nové Zámky
Obec: Nová Vieska
Plocha: 180 m²
Plocha pozemku: 1669 m²
Realitný maklér:


Popis
Tento dvojposchodový rozostavaný domček stojí na jedinečnom mieste, uprostred lesa v objatí prírody prírodnej rezervácie na samote patriacej k obci Nová Vieska.

Nachádza sa uprostred priestranného rovinatého pozemku s rozlohou vyše 1600 m2, ku ktorému patria ďalšie pozemky na veľkej rozlohe, ktoré je možné užívať.

Domček bol rozostavaný v 90-tych rokoch, nebol však nikdy dokončený. Je to vlastne holodom pozostávajúci z dvoch podlaží a suterénu. Kolaudovaný nikdy nebol, ale bolo ku jeho výstavbe vydané stavebné povolenie.

Vedľa neho stoja pozostatky pôvodného domu v tvare písmena U v schátranom polorozpadnutom stave, sú vhodné na zbúranie - nachádzajú sa na rozlohe cca 180 M2. Tento dom bol stavaný z hliny, tým pádom je jeho odstránenie ľahšia záležitosť.

Okrem týchto dvoch stavieb sa na pozemku nachádza ešte jeden menší domček z pálenej tehly - pravdepodobne bývalá letná kuchynka - taktiež na zbúranie a stále tu stojí pôvodná pivnička, ktorá je postavená do svahu.

Na pozemku sa nachádza pôvodná kopaná studňa a šachta s prívodom vody z obecného vodovodu.
Plyn a elektrina sú v dosahu, to znamená - pri ceste.

Pozemok je zalesnený, zarastený rôznymi drevinami, z časti 2/3 je rovinatý, jeho zadná časť však strmo stúpa do svahu. Na svahu sú lúky a pasienky, vhodné na chov zvierat alebo na pestovanie viniča. Tieto pozemky je možné užívať - po dohode aj odkúpiť spoluvlastnícke podiely od majiteľa.

Obec so základnou občianskou vybavenosťou je vzdialené 2,5 km od domu. Do obce vedie cesta, ktorá je súčasťou podunajskej vínnej cyklocesty, po ktorej prechádzate popri prírodnej rezervácii Parížske močiare, ktorej súčasťou je aj potôčik a jazero Paríž, popri ktorom vedie náučný chodník s možnosťami pikniku v prírode.
V okolí je množstvo ďalších vodných plôch, keďže rezervácia sa rozprestiera na veľkej ploche v katastri niekoľkých obcí.

Len 20 km od obce sa nachádza najväčšie termálne kúpalisko Vadaš a hraničný priechod do historického Ostrihomu. Tunajšie dunajské pláže ponúkajú ďalšie možnosti na rekreáciu, ako aj medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 6 a neďaleký národný park Kováčovské kopce s možnosťou nenáročnej turistiky.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie