Romantické vinice na rozľahlom svahovitom pozemku s krásnym výhľadom vo vychýrenom vinohrade v obci Strekov

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária ROMANTICKÉ CHALUPY, s.r.o., ktorá má celkovo 649 realitných ponúk.
ROMANTICKÉ  CHALUPY, s.r.o.
17 990 €
Typ: rodinný dom
Okres: Nové Zámky
Obec: Strekov
Plocha: 2353 m²
Realitný maklér:


Popis
Tento priestranný pozemok o rozlohe vyše 2300m2 sa rozprestiera na slnečnom svahu vo vinohrade známej vinárskej obce Strekov.
Jeho umiestnenie je unikátne, kedže z vrchu kopca vidno na celé široké okolie, od Štúrova až po Nové Zámky a Hurbanovo. Jeho unikátnosť spočíva aj v jeho orientácii, keďže sa slnečné lúče po celý deň starajú o to, aby každá jedna bobuľa mala v sebe tú najvyššiu sladkosť akú si vinár môže priať. Práve kvalita hrozna, ktoré dozrieva na tamojšom južanskom slniečku, robí z tohto vinohradu celoslovensky známu oblasť.

Pozemok pozostáva z niekoľkých častí, na spodnom konci je rovinatý, tu kedysi pôvodne stál viničný dom s pivnicou, na mieste ktorého je možné stavať, keďže je evidovaný ako zastavaná plocha a nádvorie a stavba je stále evidovaná na katastrálnej mape. Ďalšia časť pozemku strmo stúpa do kopca, v polovičnej časti je zasadených 5 dlhých radov viníc a na druhej druhej strane je prázdna trávnatá plocha s niekoľkými ovocnými stromami.

Pozemok je prístupný z oboch koncov nespevnenou cestou, čo umožňuje stavbu chatky aj na jeho vrchnej časti, odkiaľ je už spomínaný prekrásny výhľad. Vinohrad pozostáva z rôznych odrôd viniča. V strede pozemku je pôvodná vyše storočná náraďovňa stavaná z hliny.

Len kúsok od pozemku začína slávna vínna cesta, ktorá je hlavným dejiskom každoročného vínneho festivalu. Centrum obce s kompletnou občianskou vybavenosťou je vzdialené len 3 km od pozemku. Cez obec preteká potôčik Paríž, ktorý pokračuje ďalej do prírodnej rezervácie Parížske močiare, ktoré hraničia s obcou. Termálne kúpalisko Vadaš Štúrovo a historické maďarské mesto Ostrihom s hraničným priechodom do Maďarska sa nachádza 30 km od obce. Najjužnejší lyžiarsky vlek Čechy je vzdialený 18 km od obce.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie