Predaj domu 90 m2, Košický Klečenov

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária RE/MAX Slovakia, ktorá má celkovo 1500 realitných ponúk.
RE/MAX Slovakia
145 000 €
Realitný maklér:
Radovan Kakuloš
+421 911 142 180

Exkluzívne ponúkame na predaj starší rodinný dom/chalupu na 30 árovom pozemku v obci Košický Klečenov časť Borda. Rýchla dostupnosť z mesta Košíc len 18 min.
Dom s podlahovou plochou cca 90 m² je postavený z nepálenej tehly (valkov)ktore sú v dubovej konštrukcii. V dome je elektrika, voda (studňa), krb, piecka, elektrické kúrenie. Nová strecha a drevené 3cm okná.
Dispozícia domu : vstup kuchyňa, spálňa, izba, technická miestosť( elektrický kotol, bojler), kúpeľna.
Na pozemku sa nachádza letná kuchyňa, stodola, pivnica, hospodárska miestnosť.
Nehnutelnosť dýcha kludom, relaxom, odpočinkom a históriou. Vhodná na bývanie aj na chalupu víkendový oddych,
Ak vás táto nehnuteľnosť zaujala neváhajte ma kontaktovať a dohodneme si osobnú obhliadku.

VIDEO : https://youtu.be/xkdXyDiH23w?feature=shared

Súčasťou obce Košický Klečenov je aj osada Borda, ktorá bola v minulosti samostatnou dedinou. Po prvý raz sa o nej dozvedáme v r. 1384, keď po smrti Jána, syna Petheucha zo Svinice, pripadlo svinické panstvo, ku ktorému patrila aj Borda, Valentínovi, päťkostolnému biskupovi a jeho príbuzným. V roku 1893 vznikli asi 1 km od osady Borda vyhľadávané kúpele na liečenie reumatických chorôb. Výdatný prameň mal veľmi chutnú vodu s ľudovým názvom "Zdravá voda".
Ľudia z blízkeho okolia ju pili a až do založenia kúpeľov nosili aj domov, kde ju zohrievali a kúpali sa v nej, pričom mnohí sa po krátkej dobe vyliečili. V kúpeľoch sa poskytovali liečebné kúry v 15 vaniach. 
Počas 2. sv. svetovej vojny však boli kúpele zničené a zanikli.
Obec a jej bezprostredné okolie, Pamätník víťazstva a exteriérová expozícia vojnovej techniky, bývalé kúpele Borda či nádherné lesy Slanských vrchov /časti Mošník a Bogota/ ponúkajú mnoho ďalších turistických zaujímavostí a desiatky kilometrov trás pre peších aj cykloturistov.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie