Priestranný dom v rekonštrukcii v krásnej dedinke Kamenica nad Hronom blízko Štúrova

Nehnuteľnosť ponúka realitná kancelária ROMANTICKÉ CHALUPY, s.r.o., ktorá má celkovo 649 realitných ponúk.
ROMANTICKÉ  CHALUPY, s.r.o.
99 900 €
Typ: rodinný dom
Okres: Nové Zámky
Obec: Kamenica nad Hronom
Plocha: 120 m²
Plocha pozemku: 3018 m²
Realitný maklér:


Popis
Priestranný domček sa nachádza v krásnej dedinke Kamenica nad Hronom, len 8 km od Štúrova.

Kamenný dom o rozlohe cca 120 m2 sa nachádza v prednej strane rozľahlého svahovitého pozemku o rozlohe vyše 3000m2, ktorý končí v lese. Z jeho vrchu je krásny výhľad na mohutnú ostrihomskú baziliku na druhej strane Dunaja.
Dom je takmer celý stavaný z kameňa, pozostáva z dvoch izieb, kuchyne, kúpeľne, predsiene a veľkej haly.
Na dome bola plánovaná kompletná rekonštrukcia, vymenená bola strecha, nový betónový veniec, elektrina bola nanovo zavedená a plánované boli ďalšie úpravy. Nový majiteľ si dom môže dokončiť podľa vlastnej predstavy.
Do domu je zavedená elektrina, na pozemku sa nachádza prípojka na obecný vodovod a plynovod. Nachádzajú sa tu aj dve studne, jedna z nich sa nachádza pri dome, a to pôvodná skružová studňa a na kopci je vŕtaná studňa s pitnou pramenitou vodou, ktorú je možné zaviesť do domu, keďže je potrubím dovedená až ku domu. Odpady sú riešene žumpou.

Pozemok pozostáva z niekoľkých častí – predná časť, kde stojí dom je rovinatá, potom strmo stúpa do kopca. V tejto časti sa nachádza aj priestranná pôvodná pivnica s lisovňou. Vo svahovitej časti sú vysadené rôzne druhy ovocných stromov. Na vrchu svahu je rovina, odkiaľ je najkrajší výhľad. Zadná, posledná lesnatá čast pozemku hraničí s prírodnou rezerváciou Kováčovské kopce.

Obec leží na brehu sútoku Dunaja a Hrona. Miestna príroda je jedinečná, preto je aj chránená 5. stupňom ochrany. V okolitých lesoch je množstvo turistických trás, ktoré sú súčasťou prírodnej rezervácie Kováčovské kopce. Dunaj, ako aj Hron ponúka množstvo možností na rekreáciu pri vode. Obec susedí s pohraničným kúpeľným mestom Štúrovo, kde sa nachádza najväčšie termálne kúpalisko Vadaš. Susedné historické maďarské mesto Ostrihom so svojím najväčším kostolom v Maďarsku - bazilikou je taktiež jedinečným miestom na výlety.

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies :-) zavrieť (súhlasím) upraviť nastavenie